OGLED IN PRODAJA VOZIL: KAMNIŠKA CESTA 19, KAMNIK, gsm: +386 51 608 608, e-mail: info@finnova.si

FINNOVA

o podjetju

KOMISIJSKA

prodaja

PRODAJA

rabljenih vozil

ODKUP

rabljenih vozil

ZAVAROVANJE

vozil

ZAVAROVANJE

vozil

FINNINFO

novice in novosti

Ker se zavarovalniški pogoji in storitve nenehno spreminjajo vam v našem podjetju FINNOVA uredimo zavarovanje avtomobila ali pa vam le to podaljšamo pri naslednjih zavarovalnicah:

ZAVAROVALNICA MARIBOR D.D.

ZAVAROVALNICA GENERALI D.D.

ZAVAROVALNICA TRIGLAV D.D.

ADRIATIC SLOVENICA ZAVAROVALNA DRUŽBA D.D.

WIENER STADTISCHE

GRAWE ZAVAROVALNICA D.D.

ZAVAROVALNICA TILIA D.D.

 

Pri sklepanju avtomobilskih in ostalih zavarovanj, vam pomaga in svetuje naš

strokovno usposobljen kader, ki vam je tudi na voljo od;

 

Ponedeljka do petka med 9 -13 ter 14 -18 uro.

Sobote nedelje in prazniki zaprto.

 

Po predhodnem dogovoru vam uredimo zavarovanje z možnostjo prevzema

zavarovalnih polic ob sobotah med 10 - 13 uro!

 

GSM: +386 41 921 626

e-mail: aleksandra.jeke@finnova.si

 

ZAVAROVANJE AVTOMOBILA

Poznamo več vrst zavarovanj vozil:

Obvezno zavarovanje avtomobila

Obvezno avtomobilsko zavarovanje mora po zakonu imeti vsak avto, ki ga želimo uporabljati v prometu.

Gre za zavarovanje pred potencialno škodo, ki ga z avtom povzročimo drugi osebi. Zavarovalne vsote so zakonsko določene, po želji jih lahko tudi zvišamo. Cena za obvezno zavarovanje je odvisna od moči motorja (KW) in bonifikacije. Z vsakim letom, ko ne prijavite škodnega dogodka, pridobite 2 premijska razreda (10% bonusa). Zraven tega lahko koristite popust na vozniške izkušnje in starost voznika, popust za mlade družine in gasilce, popust za več let brez škod ter paketni in gotovinski popust.

 

KASKO ZAVAROVANJE AVTOMOBILA

Kasko zavarovanja so namenjena kritju škode na vašem vozilo zaradi lastne odgovornosti, narave ali dejanj tretjih oseb. Cena za kasko zavarovanje je odvisna od nove nabavne Eurotax vrednosti avtomobila in premijskega razreda pri kasko zavarovanju. V kolikor sklepate kasko prvič ali ste vozilo kupili preko lizing hiše, ste upravičeni do posebnih ugodnosti. Primeri ugodnosti ob sklepanju kasko zavarovanja so:

za vozniške izkušnje,

za voznike, ki več let zaporedoma ne prijavijo škode,

če živite v hiši,

novo vozilo,

starejše vozilo,

paketni in komercialni popust,

drugi kasko popusti.

 

DELNI KASKO

Z delnim kaskom se lahko zavarujete proti posameznim nevarnostim, ki se pogosto zgodijo pri zavarovanju avtomobila. Delni kasko lahko sklenete z ali brez polnega kaska, torej ga lahko dodate tudi samo obveznemu avtomobilskemu zavarovanju. Delno kasko zavarovanje lahko razdelimo v tri kategorije:

 

DELNI KASKO - PARKIRIŠČE

Delni kasko parkirišče vas ščiti pred škodo, ki jo neznana oseba naredi z avtomobilom na vašem avtomobilu. Na primer, da vam nekdo pri parkiranju poškoduje avto. Zaradi poškodbe se prestraši in odpelje, ne da bi vam pustil podatke ali vas počakal, da bi se dogovorili glede odgovornosti. V tem primeru bi si morali škodo kriti sami, če pa imate delni kasko – parkirišče, si škodo pokrijete iz tega naslova. Zraven škode neznane osebe, je krit tudi padec ledenih sveč pri pravilno parkiranih avtomobilih.

 

DELNI KASKO – PARKIRNI PROSTOR

Delni kasko – parkirni prostor je možno skleniti zraven avtomobilske odgovornosti ali kot dopolnilo kasko zavarovanju. V primeru manjše škode, bi bilo nesmiselno kriti škodo iz polnega kaska, saj bi pri tem plačali odbitno franšizo in nazadovali pri premijskem razredu. Tako je priporočljivo zraven polnega kaska skleniti tudi delni kasko. Na začetku je obstajal samo delni kasko za parkirišče brez odbitne franšize, kar pomeni, da ob prijavi škode, niste rabili plačati ničesar. V zadnjem času se pri zavarovalnicah pojavlja nova ponudba, ki omogoča izbero odbitne franšize v fiksnem znesku. Tako je možno v primeru škode na parkirišču plačati določen znesek, ostalo škodo krije zavarovalnica. Zaradi tega boste privarčevali pri premiji za zavarovanje parkirišča.

 

DELNI KASKO ZA STEKLA, OGLEDALA IN SVETLOBNA TELESA

Pri zavarovanju stekel z delnim kaskom se zaščitimo pred najpogostejšo obliko škode na vozilu. Nad vsakim udeležencem v prometu preži nevarnost, da poči steklo ali vanj prileti kamen. Počeno steklo vas lahko doleti na vsakem prevoženem kilometru in ne glede na to, ali je poškodba majhna pika (razpoka), jo moramo hitro sanirati. V primeru, da poškodbe ne saniramo, se lahko le ta razširi in uniči celotno steklo. Stekla lahko z delnim kaskom zavarujemo na naslednje načine:

samostojno, zraven avtomobilske odgovornosti, v sklopu polnega kaska.

 

Smiselnost za zavarovanje zraven polnega kaska je enak, kot pri drugih oblikah delnega kaska, še posebej pa to velja za stekla. V primeru male poškodbe se nam ne izplača uveljavljati škodo iz polnega kaska. V tem primeru bi zaradi uveljavljanja kaska nazadovali v premijskem razredu. Prav tako bi nek del škode plačali sami, v kolikor smo imeli sklenjeno zavarovanje z odbitno franšizo. Zaradi tega je zraven polnega kaska smiselno zavarovati stekla tudi z delnim kaskom. Popolni kasko že zajema vse delne kaske kot dodatna kritja. Poleg stekla je možno zavarovati tudi ogledala in svetlobna telesa, ki se lahko hitro poškodujejo zaradi naleta ali dotika kakšnega predmeta.

 

DIVJAD IN DOMAČE ŽIVALI

Delni kasko imenovan "Divjad in domače živali" vas ščiti pred škodo, ki jo lahko utrpimo ob neposrednem trku/naletu z divjo živaljo ali domačimi živalmi. Posledice takšnega naleta so lahko velike, zato je takšno zavarovanje priporočljivo za vse, ki se vozilo ob stranskih cestah, mimo travnikov ali gozdov in povsod tam kjer je velika verjetnost, da živali prečkajo cesto.

Zavarovanje voznika AO+

Zavarovanje voznika AO plus (imenovan tudi AO+ ali AOp) omogoča vozniku avtomobila izplačilo odškodnine v primeru telesnih poškodb v prometni nesreči. Izplačilo odškodnine za potnike v vozilu je krito iz avtomobilske odgovornosti, voznik avtomobila pa mora imeti posebej sklenjeno zavarovanje voznika AO+. Kljub temu, da ima večina ljudi sklenjeno zavarovanje AO+, se vsi ne odločijo za njega. Vsekakor je pri starejšem avtomobilu veliko bolj smiselno skleniti takšno zavarovanje, kot delni kasko, saj vam bo v primeru nesreče veliko bolj koristil. Prav tako je AO+ pogoj za večje paketne popuste. Pri določenih izračunih prinese AO+ nižjo ceno z vključenim zavarovanjem voznika, kot brez tega. 

 

 

Najem prostorov // NOVOST

za hrambo vozil, avtodomov, plovil, kamp prikolic,...

>> več

 

Iščemo vozila! // NOVOST

Imate vozilo, ki ga želite prodati po najboljši tržni ceni? Za to lahko poskrbimo mi!

>> več

 

Preventivni pregled vozil za zveste kupce! // NOVOST

Za vsa  vozila kupljena pri nas nudimo po prevoženih 1000 km brezplačni preventivni pregled.

>> več

 

 

 

FINNOVA D.O.O. VSE PRAVICE PRIDRŽANE 2012

IZDELAVA SPLETNIH STRANI: SK MEDIJA